Szó szerint kirepült a pályáról a svájci síelő

2017.02.25. 14:56 Módosítva: 2017.02.25. 14:57

A szlovén Ilka Stuhec győzött szombaton a Crans Montanán rendezett női alpesi világkupa szuper-óriásműlesikló versenyén, Svájcban, tudósított az MTI.

Stuhec, aki a lesiklás uralkodó világbajnoka, a pénteki kombinációban a második helyen végzett. Akkor nem kellett megküzdenie Lindsey Vonnal, az amerikai síelő ugyanis több társával együtt nem volt hajlandó pénteken rajthoz állni, arra hivatkozva, hogy a pálya túl veszélyes. A súlyos sérülései miatt hosszú időszakokat kihagyó Vonn félelmei nem voltak megalapozatlanok, a versenyző többek közt arra hivatkozott, hogyha az összes elősíelő bukik, akkor az egyértelműen jelzi, hogy a pályával valami baj van.

A szombati verseny sem sikerült jobban az amerikainak, aki elég nagyot bukott, de szerencsére sérülések nélkül megúszta a kalandot. Nála látványosabbat, és sokkal szerencsétlenebbül bukott az osztrák Tamara Tippler, aki az utolsó letörés tetején esett el, majd fekve csúszta végig a célba vezető nem kis távot.

Az igazi sokkot azonban a svájciak reménysége, Jasmina Flury okozta. Ő ugyanennek a letörésnek a tetején szállt el, merőleges irányban elhagyva a pálya vonalát. A versenyzőt a mesterséges letörés katapultálta a levegőbe, és csak biztonsági hálón akadt fent. Az első hírek szerint nem esett komolyabb baja a balesetben.

Stuhec mögött az olasz Elena Curtoni lett a második, az osztrák Stephanie Venier pedig a harmadik. Vasárnap újabb kombináció vár a mezőnyre.

Eredmény:

1. Ilka Stuhec (szlovén) 1:21.78 perc

2. Elena Curtoni (olasz) 1:22.28

3. Stephanie Venier (osztrák) 1:22.87

A szakági vk állása 5 verseny után (még 2 van hátra):

1. Tina Weirather (liechtensteini) 306 pont,

2. Lara Gut (svájci) 300,

3. Stuhec 290

Az összetett vk állása 28 verseny után (még 9 van hátra):

1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1223,

2. Gut 1023, 3. Stuhec 965