Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szó szerint kirepült a pályáról a svájci síelő

2017.02.25. 14:56 Módosítva: 2017-02-25 14:57:25

A szlovén Ilka Stuhec győzött szombaton a Crans Montanán rendezett női alpesi világkupa szuper-óriásműlesikló versenyén, Svájcban, tudósított az MTI.

Stuhec, aki a lesiklás uralkodó világbajnoka, a pénteki kombinációban a második helyen végzett. Akkor nem kellett megküzdenie Lindsey Vonnal, az amerikai síelő ugyanis több társával együtt nem volt hajlandó pénteken rajthoz állni, arra hivatkozva, hogy a pálya túl veszélyes. A súlyos sérülései miatt hosszú időszakokat kihagyó Vonn félelmei nem voltak megalapozatlanok, a versenyző többek közt arra hivatkozott, hogyha az összes elősíelő bukik, akkor az egyértelműen jelzi, hogy a pályával valami baj van.

A szombati verseny sem sikerült jobban az amerikainak, aki elég nagyot bukott, de szerencsére sérülések nélkül megúszta a kalandot. Nála látványosabbat, és sokkal szerencsétlenebbül bukott az osztrák Tamara Tippler, aki az utolsó letörés tetején esett el, majd fekve csúszta végig a célba vezető nem kis távot.

Az igazi sokkot azonban a svájciak reménysége, Jasmina Flury okozta. Ő ugyanennek a letörésnek a tetején szállt el, merőleges irányban elhagyva a pálya vonalát. A versenyzőt a mesterséges letörés katapultálta a levegőbe, és csak biztonsági hálón akadt fent. Az első hírek szerint nem esett komolyabb baja a balesetben.

Stuhec mögött az olasz Elena Curtoni lett a második, az osztrák Stephanie Venier pedig a harmadik. Vasárnap újabb kombináció vár a mezőnyre.

Eredmény:

1. Ilka Stuhec (szlovén) 1:21.78 perc

2. Elena Curtoni (olasz) 1:22.28

3. Stephanie Venier (osztrák) 1:22.87

A szakági vk állása 5 verseny után (még 2 van hátra):

1. Tina Weirather (liechtensteini) 306 pont,

2. Lara Gut (svájci) 300,

3. Stuhec 290

Az összetett vk állása 28 verseny után (még 9 van hátra):

1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1223,

2. Gut 1023, 3. Stuhec 965