Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Örökre eltiltottak két orosz sífutót, olimpiai érmet is buktak

2017.11.01. 18:35

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán életre szóló eltiltással büntetett két orosz sífutót, akik pozitív doppingtesztet produkáltak a szocsi téli játékokon.

A NOB azt nem közölte, milyen doppingvétség miatt hozta meg a döntést Alekszandr Legkov és Jevgenyij Bjelov ügyében, és előbbit megfosztotta a Szocsiban 50 kilométeren nyert arany- és a 4x10 kilométeres orosz váltó tagjaként begyűjtött ezüstérmétől is.

Utóbbi esetben az egész stafétát kizárta. Legkov mögött két honfitársa végzett második és harmadik helyen 50 kilométeren, míg váltóban a franciáké lehet az ezüst és a norvégoké a bronz. Bjelov nem állt dobogóra a 2014-es játékokon.

Legkov és Bjelov lett az első, akiknek az ügyében ítélkezett a NOB, mely 28 orosz versenyző ellen vizsgálódik, mert a vád szerint manipulálták a Szocsiban adott vizeletmintájukat.

A NOB szerint a napokban további ítéletek várhatók, amint befejeződnek a vizsgálatok. A szervezet korábban elrendelte valamennyi orosz sportoló Szocsiban adott doppingmintájának újraelemzését. Az orosz sportolók phjongcshangi részvételéről a végrehajtó bizottság december 5. és 7. közötti ülésén születhet döntés, írja a MTI