120-szal csúsztunk, jó volt újra érezni az adrenalint

2017.11.30. 15:17

Hosszú kihagyás után pénteken versenyez újra alpesisí-világkupán Miklós Edit. A 2017/18-as szezont a kanadai Lake Louise-ban kezdi meg, két lesikló és egy szuper-óriásműlesikló futamon indul.

Miklós Edit január 15-én szenvedett súlyos térdsérüléseket, onnan kellett újra felépítenie magát. A több mint 10 hónapos versenymentes időszak után kiváló kondícióban és mentális felkészültséggel áll rajthoz pénteken és szombaton lesiklásban, vasárnap szuperóriás-műlesiklásban, írja közleményében a síszövetség. 

A világkupa első versenyére nincs megfogalmazott célja, edzésről edzésre és futamról futamra akar fejlődni, hogy a február 9-én a dél-koreai Phjongcshangban kezdődő téli olimpiára csúcsformába lendüljön.

„Az utóbbi 3 hétben remek körülmények között tudtunk készülni, jó döntés volt, hogy hamarabb utaztunk ki Amerikába. Főként szuper-óriásműlesiklást és lesiklást edzettünk. Voltak másfél perces hosszúságú pályáim, ahol 120 km/h sebességgel csúsztunk és nagyokat ugrattunk. Jó volt a versenyre hangolódáshoz újra érezni a sebességet, az adrenalint. Mivel magasan fekszik Copper Mountain, ahol három hétig edzettünk, nagyon oda kellett figyeljünk, hogy ne terheljem túl magam, így 3 nap edzés után 1 napos pihenő következett, és a tábor közepén tartottunk egy 3 napos pihenőt. A térdem jól viselkedik, nem fáj, így a felkészülést a terv szerint tudtuk végezni. A Lake Louise-i világkupán a célom, hogy újra visszarázódjak a versenyzésbe” – mondta Miklós Edit.

Edzője, Stefan Abplanalp is bizakodó: „Nagyon jól sikerült a Copper Mountain-i edzéssorozatunk és Edit az első hivatalos edzésen is jól teljesített. Még mindig szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy "megtanuljon újra versenyezni", ha a top 20-ban végezne, az nagyszerű kezdés lenne” – nyilatkozta Stefan Abplanalp.