Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három héten belül a második síprofi halt meg Kanadában

2017.12.07. 12:24 Módosítva: 2017-12-07 12:27:00

Néhány héttel David Poisson, a francia, világbajnoki bronzérmes alpesi síző halála után újabb síelő halt meg Kanadában, edzés közben.

A 17 éves Max Burkhart, a német sísport nagy reménysége kedden a kanadai Lake Louise-ban lesiklás közben a védőhálóba esett. 

Mentőhelikopter szállította kórházba, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét, szerdán belehalt súlyos sérüléseibe.

A védőháló egy különösen nehéz szakaszt biztosított. A kerítést úgy tervezték, hogy akár 2 tonnányi súlyt is meg tud tartani, a fiatal versenyző viszont olyan szerencsétlen szögben érkezett a hálóhoz, hogy a léce szétvágta azt - mondta  Wolfgang Maier,  a német síszövetség elnöke a Bildnek.  

Burkhart a német pertenkircheni síklub versenyzője volt, de az Észak-amerikai Kupán a Sugar Bowl Academy kollégiumi csapatának tagjaként akart rajthoz állni.