Árpád
-2 °C
3 °C

Túl hideg lesz Phjongcshangban a téli olimpiának

2018.01.03. 11:02

A jelek szerint elég nehéz megfelelő helyszínt választani a téli olimpiákhoz – 2014-ben az orosz Riviérán, Szocsiban túl meleg, időnként 15 fok is volt, idén viszont túl hideg lehet a dél-koreai Phjongcshangban, legalábbis az AP hírügynökség jelentése szerint.

A fő gond a nyitó- és záróünnepség helyszíne, a 35 ezer férőhelyes szabadtéri olimpiai stadion a helyi klímával kombinálva, februárban ugyanis nem ritka, hogy -10 alá hűl a levegő Phjongcshangban, ez pedig egy 5-6 órás ceremónia alatt akár kihűléshez is vezethet a nézőknél.

Nemrég egy koncertet tartottak a már elkészült olimpiai stadionban, hat nézőt kellett kihűléssel kezelni, a mosdókban pedig hatalmas tömeg alakult ki, ugyanis mindenki oda menekült be melegedni.

A 2018-as téli olimpia február 9-i kezdéséig tetőt már lehetetlen lenne építeni a stadionra, ahogy utólag fűtéssel ellátni sem lehet, ezért a szervezők mobil fűtőberendezésekkel, takarókkal és forró italokkal, ételekkel készülnek majd a nyitó- és záróünnepségre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?