Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A sportág Guardiolája dolgozik a történelmi magyar aranyért

2018.01.10. 08:39

Egy hónap múlva mutatkozik be a téli olimpián a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott.

A mieink az olimpiák történetében először szerepelnek a maximális 10 versenyzővel, mindkét váltó éremesélyes - összesen nyolc nemzet vívta ki a jogot -, és egyéniben is lehetnek érmesek.

Január elsejétől hivatalosan is a csapat mellett van technikusi minőségben Jae Su Chun, akinek a leghíresebb tanítványa Apolo Anton Ohno volt, aki az amerikaiaknak két aranyérmet (2002 és 2006) is nyert.

26043 109590119055650 788584 n
Fotó: Jae Su Chun / Facebook

„Edzőként is topkategóriás, de nálunk a két edző adott volt, a kínai Li Na és Bánhidi Ákos. Azt a technikusi tudást és tapasztalatot, amivel rendelkezik, az egész világon egyedülálló. A korcsolyák beállításainál ő a legjobb. Ebben a sportágban ez az egyik legfontosabb szempont. A Liu testvérek istenként hisznek benne. Az amerikaiakkal konfliktusa volt, ezért tudtuk egyáltalán idehozni. Segített már nekünk korábban is, de már egy hete minden nap itt van velünk, a drezdai Európa-bajnokságra is elkíséri a csapatot” - nyilatkozta az Indexnek Orendi Mihály, a hazai szövetség igazgatója.

Hozzátette, a sportágban a milliméter tört részének is szerepe van egy korcsolya megfelelő beállításában. Mivel mindenki a sebességet és a századokat keresi, ezért rendkívül fontos a megfelelő technikusi háttér.

A szakember Dél-Koreában született, de régóta az Egyesült Államokban él – a családja is -, ausztrál tanítványai vannak.

Először a hétvégi Európa-bajnokságon, aztán majd Phjongcshangban adhatja át technikai tudását, ami a sikeresség alapfeltétele.