Miklós Editet megműtötték, nem mehet az olimpiára

2018.01.13. 22:40

Az előző játékokon lesiklásban hetedik síelő, Miklós Edit nem lesz ott a februárban kezdődő téli olimpián, Pjongcsangban. 

A Bad Kleinkircheimben rendezett világkupán a szuperóriás-műlesiklásban az 50-es rajtszámmal állt rajthoz a legjobb magyar síelő.

Miklós Edit január 13-án Kleinkirchheimban
Miklós Edit január 13-án Kleinkirchheimban
Fotó: Leonhard Foeger / Reuters

A pályára a menők közül panaszkodott például az amerikai Lindsay Vonn is, mert nem tartotta megfelelőnek.

Miklós nem ezért bukott, hanem mert korrigált, de eközben az arcán lehetett látni, történt valami.

Az utolsó kaput nem is tudta bevenni, ahogy célba ért, hanyatt esett, és az eséstől elájult, tehetetlenül és öntudatlanul csúszott a 29 éves magyar. Hamarosan magához tért, mentőhelikopterrel vitték a kórházba.

A diagnózis szerint a jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és még szombat éjjel megműtötték - mondta Stark Márton kapitány.

"Az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően" - tette hozzá a szakember.

A rehabilitáció várhatóan több hónapot vesz igénybe, ugyanazt kell végigcsinálni, mint a visszatérése előtt.

Nagyon reménykedik benne a szövetség, hogy most sem adja fel - mindenben segítik -, de ez az ő döntése. Bíznak benne, hogy lesz kedve a karrierjének folytatásához a megpróbáltatások ellenére is. 

Miklós szinte napra pontosan egy éve edzésen esett hatalmasat, akkor mindkét lábában elszakadt a keresztszalag.

Felépült a súlyos sérülés után, a nyáron sokat edzett Dél-Amerikában, Lake Louise-ban a tizennegyedik helyen zárt a szezon első világkupa futamán lesiklásban.