Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miklós Edit olimpiai helye elveszett, amit az országnak szerzett, megmaradt

2018.01.14. 12:59

"Jól vagyok, sokkal nehezebb feldolgozni a mostani sérülést, mint a tavalyit, de jól érzem magam, a műtét jól sikerült" - tudatta Facebook-oldalán Miklós Edit, aki a szombati világkupa-versenyen a célba érkezés után esett el, de már előtte megsérült a lába. 

"A keresztszalagom elszakadt, melyet ki kellett pótolni egy szalaggal a combom hátsó feléből, a belső szalag is szakadt volt, de azt össze tudták varrni. A külső és belső meniscus is kimozdult, visszarakták a helyére. Az első 10 napban 15 kilóval terhelhetem a lábam, majd harmiccal, 3 hét múlva ráállhatok."

Mielőtt szombat éjjel kettőkor megműtötték, nem volt nagy a fájdalom a térdében, abban reménykedett, hogy csak a belső szalag sérült meg. Aztán kiderült, hogy a keresztszalag is sérült.

"Nagyon megtetszett a pálya vezetése Bad Kleinkirchheimben, de buckás- jeges volt, és többször is preparálni kellett a verseny alatt. Az volt a cél, hogy hozzászokjak a szuper-g verseny alatt, és egy kontrollált menetet akartam. Ahol elvitte a lábamat a hó, ott voltak gondok a pályával. Fontos, hogy nem rásérültem a korábbi sérülésre, az én szememben ez egy új sérülés."

Egy éve ugyancsak Ausztriában egy lesiklóedzésen bukott, és mindkét lábában elszakadtak a szalagok. A rehabilitáció után visszatért, Lake Louise-ban tizennegyedik lett, de úgy tűnik, nem volt stabil a térde.   

Kijelentette, mindig csak előre halad, fokozatosan tűzi ki a célokat.

"Egyelőre az a fontos, hogy lábra álljak, a következő időszakban a gyógytorna lesz főszerepben."

Miklós Edit helye elveszett a februári téli olimpiára, de az a pozíció, amit az országnak szerzett, megmaradt, vagyis alpesi síben egy férfi és egy nő indulhat. Január 21-én lehet erről végleges döntés.