Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz ott Phjongcshangban a nyolcszoros olimpiai bajnok

2018.01.15. 14:13

Nem indul a februári téli olimpián minden idők legeredményesebb téli olimpikonja. Ole Einar Björndalen közel 44 évesen nem tudta beverekedni magát a norvég biatlonválogatottba.

Björndalen tavaly még világbajnoki érmet szerzett, de az idei szezonjában elég rosszul szerepelt a világkupában. A lövészettel voltak a legnagyobb problémái, egyéniben egyszer sem tudott a legjobb tízbe kerülni. Egyetlen dobogóját a hochfilzeni világkupán váltóban szerezte.

000 W78W1

A múlt héten volt az utolsó esélye, hogy kiharcolja a válogatottságot egy top 6-os eredménnyel, de a ruhpoldinig világkupán csak 42. lett. Felesége, a szintén olimpiai bajnok Darja Domracseva szerint Björndalen nyáron sokat betegeskedett, ezért nem maradt elég ideje felkészülni az olimpiára.

A visszavonulását már többször beígérő Björndalen 8 aranyával, 4 ezüstjével és 1 bronzával minden idők legeredményesebb téli olimpikonja. 1994 óta mind a hat téli olimpán részt vett. Négy évvel ezelőtt, 40 évesen még aranyat nyert Szocsiban.