Ödön
1 °C
11 °C

Megőrültek a nézők a lejtőt mászó síelőkért

2018.01.15. 12:48

A wengeni alpesisí-világkupa műlesiklásában bizarr jelenetek játszódtak le, három versenyző is úgy döntött, hogy hibája után nem adja fel, hanem hegymászással együtt fejezi be a versenyt.

A wengeni pálya elég jeges volt, nehéz feladat elé állította az indulókat. Az állapotokat jól jelzi, hogy 25-en kiestek az első futamban. A másodikban sem sikerült mindenkinek végigmennie hibátlanul.

A második futamban másodikként induló Mark Engel már a pálya tetején kihagyott egy kaput, a jégen nagy nehezen, oldalazva visszamászott a lejtőn, és folytatta a menetét. Pár kapu után megint nem sikerült a pályán maradnia, újra hegymászás következett. A nézők értékelték a küzdelmét, óriási ováció fogadta a célban az amerikait.

A sportszerűségen kívül sokat nem érhetett el, mert azzal ugyan számolhatott, hogy a várható kiesőkkel még simán a 30. helyezésen belül lesz, de világkupapontot csak akkor kaphatott volna, ha a győztes idejénél maximum 8 százalékkal rosszabb az övé, ami nagyjából kilenc másodperc volt Wengenben.

Engel példáját követte a norvég Jonatan Nordbotten is. Ő a pálya felénél vett két lába közé kaput, és elég sokat csúszott még utána. Egy kicsit mintha gondolkodott volna, aztán ő is nekiállt a hegymenetnek. Mászása tovább tartott, körülbelül egyperces volt, mint a futama maga. Az ünneplést persze így is megkapta. A svéd Kristoffer Jakobsen is ment hegynek fel, de ő csak nagyjából tíz másodpercet szórt el vele.

Wengeben, ahogy a szezonnyitón kívül minden más szlalomban, Marcel Hirscher nyert. Hiába megy a norvég Henrik Kristoffersen is nagyszerű futamokat, Hirscher nem tud akkorát hibázni, hogy elveszítse az első helyet. A vasárnapi versenyen a már lesíelt, leromlott pályán is a legjobb időt tudta utolsó indulóként. Hirschernek karrierje során ez volt az 53. győzelme a világkupában.

Eredmény:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:45.45
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 1:46.38
3. Andre Myhrer (svéd) 1:47.17
A szakági vk állása: 1. Hirscher 554, 2. Kristoffersen 435, 3. Michael Matt (osztrák) 348
Az összetett vk állása: 1. Hirscher 974, 2. Kristoffersen 800, 3. Alexis Pinturault (francia) 579

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?