Ödön
1 °C
11 °C

Hirscher utolérte a Herminatort

2018.01.23. 22:15

Marcel Hirscher a schladmingi műlesilklás megnyerésével 54. győzelmét szerezte az alpesisí-világkupában, ezzel beállította Hermann Maier csúcsát. Már csak egyetlen síelő, Ingemar Stenmark van előtte, igaz, 32 győzelemmel.

Az osztrák Hirschert ebben a szezonban nem nagyon lehet meglepni, szlalomban és óriás-műlesiklásban november óta kilenc győzelmet szerzett a világkupában. A hétvégén Kitzbühelben szakadt meg a sorozata, ott legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen megelőzte.

000 XM6H0

A schladmingi villanyfényes világkupán korábban már mindketten nyertek, de az osztrák Hirschernek azért inkább hazai pálya, az óriási bulinak is számító versenyen  több tízezrek szurkolnak neki. 

A párharcból most is Hirscher jött ki jobban. Az első futamban ő csúszta a legjobb időt, két tizedmásodperccel előzte meg a második Kristoffersent. 

A második futamban a fordított sorrendű indításnak köszönhetően a norvég jött le előbb, és egy jó menettel át is vette a vezetést a svájci Daniel Yuletól. Hirschert azonban nem tudta nyomás alá helyezni, az osztrák már a pálya tetején növelte előnyét az agresszív kezdéssel, majd egy túl nagyra vett ív ellenére is megtartotta azt. Végül a legjobb második futammal és 39 századmásodperccel nyert a nézők hógolyózására is panaszkodó Kristoffersen előtt. 

Hirscher mostantól már Hermann Maierrel együtt számít a legjobb osztrák síelőnek a világkupán elért győzelmeket tekintve. A naganói olimpián nagyot bukó, de sérülése ellenére olimpiai bajnoki címet nyerő Herminator 1997 és 2009 között versenyzett, összesen 96-szor állt dobogón a világkupában. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?