Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

150 igazolt korcsolyázóból jött ki a 4 olimpiai bajnok

2018.03.08. 11:57

Csütörtök délelőtt kitüntették a téli olimpián sikeresen szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolyázókat és edzőiket a Parlament kupolatermében.

Orbán Viktor miniszterelnök méltatásának fontos része volt, hogy 150 igazolt versenyzőből jött ki az a négy, akik az olimpiai döntőben megelőzték Kínát, Kanadát valamint a házigazda Dél-Koreát. Az elődöntőben pedig Japán és az Egyesült Államokat.

2010 előtt 70 millió forint volt a szövetség állami támogatása, most ennek az összegnek a tízszerese, és a pénz jó helyre került.

Végtelenül szimpatikus csapatnak nevezte Orbán a gyorskorisokat, akik pénteken már el is repülnek, mert a montreali világbajnokságon újabb céljaik vannak.

  • A kitüntetett férfiak (Magyar Érdemrend Tisztikereszt) : Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor 
  • A tartalék: Oláh Bence
  • A női csapat: Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia

Edzőik: Bánhidi Ákos és Csang Csing. Ebben a cikkben mutattuk be, hogy emelték a sportág a világ tetejére.

Még az olimpia előtt Liu Shaolin Sándor azt mondta: 

„Azért dolgozunk, hogy egyszer Magyarországon is ugyanolyan népszerű lehessen a győztes, mint kint Koreában vagy Kínában. Még nem vagyunk ehhez közel, de egy olimpián sok minden történhet, megváltozhat egy sportoló élete."

Akkor beszélt arról is, hogy a short track egy technikai sportág, és a fej fontosabb, mint a láb. 

A most nekik szóló vastaps annak is egy lépése volt, hogy a hazai megítélésük jelentős változáson megy át. A montreali világbajnokság március 16-18 között lesz. Liu Shaolin 2016-ban már volt egyéni világbajnok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?