János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vonn három ponttal lemaradt egy történelmi rekordról

2018.03.14. 13:51

Lindsey Vonn sorozatban negyedik futamát nyerte lesiklásban az alpesisí-világkupán, de minimális különbséggel, három ponttal lecsúszott arról, hogy történelmet írjon. Így is közelebb van Ingemar Stenmark korszakos rekordjához, 82 világkupában szerzett győzelméhez.

A szezon utolsó lesiklóversenyét a svédországi Åréban rendezték és a futamgyőzelem mellett a szakági világkupa is tét volt. Utóbbira Vonn-nak, Tina Weirathernak, a friss olimpiai bajnok Sofia Goggiának volt még esélye.

A jelentősen megrövidített pályán közülük Vonn jött le utolsóként, de mivel ekkor már Goggia állt az élen, tudta, csak akkor lehet övé a világkupa, ha befér még közülük valaki. Vonn végül hat századdal megelőzte az olaszt, és övé lett az első hely. Goggiához nem is tudtak nagyon közel kerülni, bár 23-as rajtszámmal Alice McKennistől bravúros volt a harmadik hely megszerzése. Goggia a lesikló világkupában 509-et, az utolsó négy versenyt behúzó Vonn 506-ot.

Vonn-nak nagy csalódás volt, hogy az olimpián nem tudott aranyat nyerni, többször már nem is indul, de azt mondta, addig nem akarja abbahagyni a sízést, míg meg nem dönti a Stenmark rekordját. A svéd síző 86 világkupafutamon nyert karrierje során. Vonn mostani győzelmével 82-nél jár.

Ha Goggia egy hellyel is hátrébb végzett volna most, Vonn Stenmark egy másik csúcsát állíthatta volna be. A svéd kilencszer tudott ugyanabban a szakágban világkupát nyerni, Vonn-nak nyolc van lesiklásban, most jöhetett volna össze neki a kilencedik. 

Goggiának ez az első világkupa-győzelme.

A férfi lesiklás holtversennyel végződött, századra ugyanannyi időt ment Matthias Mayer és Vincent Kriechmayr, mindketten az első helyen végeztek. A szakági világkupa a harmadik helyet szerző Beat Feuzé lett.

Eredmény, női lesiklás:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 55.56 másodperc
2. Sofia Goggia (olasz) 55.71
3. Alice McKennis (amerikai) 55.93

A szakági vk végeredménye 8 verseny alapján: 1. Goggia 509 pont, 2. Vonn 506 pont, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 394

Az összetett vk állása 36 verseny után (még 3 van hátra): 1. (és már győztes) Mikaela Shiffrin (amerikai) 1673 pont, 2. Wendy Holdener (svájci) 1050, 3. Viktoria Rebensburg (német) 847

férfi lesiklás:
1. Matthias Mayer és Vincent Kriechmayr (mindkettő osztrák) 1:20.21 perc
3. Beat Feuz (svájci) 1:20.25

A szakági vk végeredménye 9 verseny alapján: 1. Feuz 682, 2. Aksel Lund Svindal (norvég) 612, 3. Thomas Dressen (német) 446
Az összetett vk állása 34 verseny után (még 3 van hátra): 1. (már győztes) Marcel Hirscher (osztrák) 1494 pont, 2. Henrik Kristoffersen (norvég) 1205, 3. Feuz 856

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!