Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Pszichiátriára került az olimpiai korcsolyabotrány egyik szereplője

2018.03.15. 09:06

Pszichológiai kezelésre szorul és kórházba került a dél-koreai Kim Boreum. A gyorskorcsolyázó sportszerűtlen viselkedése miatt került botrányba a phjongcshangi téli olimpián. Ő is egyik társát hibáztatta nyilvánosan a váltó gyenge szereplése miatt. 

Dél-Korea a női váltóversenyben a hetedik lett, a futam végén Kim Boreum és Park Juvu a kamerák előtt kritizálták a tőlük lemaradt Noh Szeonjeongot. A közönségnek ez nem tetszett, ahogy az sem, hogy Kimék nem vigasztalták a befutó után összetörő Noht.

A sportszerűtlen viselkedésük miatt online petíciót indítottak Kimék ellen, amelyben azt is kérték, hogy tegyék ki őket a dél-koreai csapatból. Több mint 600 ezer szurkoló fordult ellenük, hiába kért aztán nyilvánosan is elnézést Kim. 

Kim besokallhatott az őt ért támadások miatt, a Yonhap hírügynökség szerint szorongásos zavarok miatt kórházba is került a gyorskorcsolyázó. 

Kim Boreum
Kim Boreum
Fotó: Ronald Martinez

„Úgy látszik súlyos traumát szenvedett el az olimpián. Még nem láttuk a pszichológiai tesztjeinek az eredményét. Egyelőre nem tudni, milyen hosszan kell a kórházban maradnia az anyjával." – közölte Kim ügynöksége, a Bravo and New.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?