Pszichiátriára került az olimpiai korcsolyabotrány egyik szereplője

2018.03.15. 09:06

Pszichológiai kezelésre szorul és kórházba került a dél-koreai Kim Boreum. A gyorskorcsolyázó sportszerűtlen viselkedése miatt került botrányba a phjongcshangi téli olimpián. Ő is egyik társát hibáztatta nyilvánosan a váltó gyenge szereplése miatt. 

Dél-Korea a női váltóversenyben a hetedik lett, a futam végén Kim Boreum és Park Juvu a kamerák előtt kritizálták a tőlük lemaradt Noh Szeonjeongot. A közönségnek ez nem tetszett, ahogy az sem, hogy Kimék nem vigasztalták a befutó után összetörő Noht.

A sportszerűtlen viselkedésük miatt online petíciót indítottak Kimék ellen, amelyben azt is kérték, hogy tegyék ki őket a dél-koreai csapatból. Több mint 600 ezer szurkoló fordult ellenük, hiába kért aztán nyilvánosan is elnézést Kim. 

Kim besokallhatott az őt ért támadások miatt, a Yonhap hírügynökség szerint szorongásos zavarok miatt kórházba is került a gyorskorcsolyázó. 

Kim Boreum
Kim Boreum
Fotó: Ronald Martinez

„Úgy látszik súlyos traumát szenvedett el az olimpián. Még nem láttuk a pszichológiai tesztjeinek az eredményét. Egyelőre nem tudni, milyen hosszan kell a kórházban maradnia az anyjával." – közölte Kim ügynöksége, a Bravo and New.