Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az orosz világbajnok már Magyarországért küzd

2018.03.20. 11:50

Még egy hónapja sincs, hogy befejeződött a téli olimpia Dél-Koreában, a műkorcsolyában szerdától már újra érmekért harcolnak a legjobbak, Milánóban kezdődik ugyanis a világbajnokság.

A magyarok közül elsőként Tóth Ivett mutatkozik be, szerda délelőtt már láthatjuk azt a rövid programját, amivel ámulatba ejtette a világot az olimpián.

Most is az AC/DC Thunder című számára korcsolyázik - a jól bevált szegecses mellényben -, és ha hibátlanul futja a gyakorlatot, akkor a 15-20. hely valamelyikére is odaérhet. Phjongcshangban volt egy kisebb rontása, azzal lett 23., ha azt kiküszöböli, könnyen előrébb ugorhat. A 24 közé azért fontos bejutni, mert csak ők, a legjobbak mutathatják be a kűrjüket, ami a verseny legértékesebb része.

A 2017-es világbajnokságon egyébként huszadik lett összesítésben Tóth, ezzel szerezte meg az országnak az olimpiai részvételt. Zürichben a belga edző, Linda van Troyen irányítása mellett készült a vb-re.

A jégtáncosoknál először versenyez magyar színekben az orosz származású, de Dubajban született Anna Janovszkaja.

A 21 éves műkoris előéletéről elég csak annyi, hogy 2012-ben megnyerte az ifjúsági olimpiát, 2015-ben pedig Szergej Mozgovval a juniorok között is világbajnok lett, aztán a kapcsolatuk megszakadt.

Nem kis dolog, hogy egy ilyen ígéretes versenyző az Amerikában tanuló Lukács Ádámmal látja jövőbeni sikereit.

A szintén 21 éves Lukácsnak Elek Attila volt a korábbi edzője, aki Hoffmann Nórával a juniorok között volt vb-második, a felnőttek között viszont már nem emelkedtek hasonló magasságokba, kicsit pechesek is voltak.

A jégtáncpár Magyarországon már bemutatkozott a Mikulás Kupán, és lett második, ám a szakemberek úgy értékelik őket, hogy a most kezdődő olimpiai ciklus vége felé, ha jól kijönnek egymással, akár a legjobb tízben is ott lehetnek.

Most mindez még óriási bravúr lenne, de az már egyáltalán nem, hogy bemutatják a kűrjüket, vagyis a legjobb 24 közé kerüljenek. Mert az egyúttal azt is jelentené a pontozóknak, hogy számítani kell rájuk, ismertséget szerezhetnek már az első versenyen.

A párosoknál is van egy honosított versenyző, a valaha ugyancsak orosz Elizaveta Kasicina. Ő Magyar Márkkal szintén először szerepelhet nagy versenyen.

A címvédők közül egyébként nem indul senki, a februárban olimpiai bajnok orosz Zagitova viszont igen. Ahogy a párosban győztes német Aljona Szavcsenko is valószínűleg itt köszönne el – Bruno Massot volt a partnere az olimpián, ahogy most is -, mert már 34 éves.

A férfiak versenye ezúttal is hatalmasnak ígérkezik, mert ott lesz rajta az a Nathan Chen, aki ugyan hat négyfordulatost ugrott az olimpián, de így is leszorult a dobogóról - csak ötödik lett -, mert előtte a rövid programban hibázott.

Az olimpiai ezüstérmes japán, Shoma Uno stabilabb versenyző, ezért nem lenne meglepetés, ha ezúttal is az amerikai előtt végezne.

És ott van még a kínai Boyang Dzsin, aki meglepheti a már említett kettőt. A kétszeres olimpiai bajnok Hanju Juzuru nem indul.