Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

253,5 őrületes méter, mégsem világcsúcs

2018.03.22. 14:02

A szlovéniai Planicán rendeznek sírepülő-világkupaversenyt a síugróknak a héten. Az első napon a selejtezőket bonyolították le, és az osztrák Gregor Schlierenzauer valami egészen döbbenetesen nagyot ugrott.

Nagyszerű sebességgel, 102,9 km/h-val kapta el az ugrás pillanatát, és csak repült, repült, úgy nézett ki, sosem akar földet érni.

Végül 253,5 méternél sikerült, amellyel új világcsúcsot állított volna fel, ha a leérkezésnél nem teszi le a kezét.

Ezzel ugyanis az ugrás szabálytalanná vált: kéz nem érhet le, a rekordot nem hitelesítették. Ha az ugrása szabályos lett volna, akkor sem lehetne hivatalos a világcsúcsa, merta Nemzetközi Síszövetség nem tartja számon. Nem szeretné, ha ezt hajszolnák a síugrók és emiatt lenne sok sérülés.

A rekorder így továbbra is Stefan Kraft maradt, aki tavaly a norvégiai Vikersundban állította fel a csúcsot.

Schlierenzauer csak a 10. helyen zárta a selejtezőt. A földet érésnél ugye majdnem bukott, amiért pontokat vontak le tőle, olyan is Schlierenzauer előtt végzett, aki nála 40 méterrel rövidebbet repült. Az osztráké volt az élmezőnyben a legnagyobb szembeszél, ennek is köszönhető a hatalmas ugrása.

A selejtezőt többször is le kellett állítani a nagy szél miatt. Végül a norvég Johann Andre Forfang lett az első .