Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország annyit ad, amit kérni se mertem volna az USA-ban

2018.05.01. 08:50

Cole Krueger után testvére, a februári olimpián 1000 méteren ezüstérmes John Henry Krueger is Magyarországon folytatja pályafutását. Ezt a sportoló édesanyja jelentette be.

A versenyző a USA Today-nak arról nyilatkozott, Magyarország olyan nívón támogatja a versenyzőit, amit elképzelni sem mert volna, és nem is mert volna kérni hazája szövetségétől. Bátyja már két éve van nálunk, de nem jutott ki az olimpiára.

John-Henry Krueger
John-Henry Krueger
Fotó: Richard Heathcote

Krueger az olimpiai második helyért 20 ezer dollárt (5,2 millió forint) kapott, nálunk az ötszöröse lett volna a jutalma. Ráadásul évenként 28 ezer dollárt költött csak az edzéseire, mert Hollandiába kellett mennie.

"Ha továbbra is amerikai színekben versenyeznék, csődbe juttatnám magamat és a családomat. Magyarországon viszont még a lakhatást, sportszereket is fedezik, és a szakmai munka is kiváló."

Magyarországon az egyéni olimpiai bajnokok 35 millió forintot kapnak, az edzőtáborokat pedig a szövetség fizeti, a versenyzőknek ingyenes.

A két amerikai érkezésével az olimpián aranyérmes rövid pályás férfi gyorskorcsolya-váltó még erősebb lehet.