Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Történelmi szabályok közelítenek műkorcsolyában

2018.05.17. 09:25

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) komoly szabályváltoztatásokról dönthet június eleji, sevillai kongresszusán, írja az MTI.

Műkorcsolyában limitálhatják a négyfordulatos ugrások számát a kűrben, illetve 15-ről 17 évesre emelhetik a felnőtt korhatárt.

Az ISU azért fontolgatja a négyfordulatos ugrások korlátozását, mert a férfi mezőny legjobbjai teletűzdelik szabadprogramjukat ilyen elemekkel, az amerikai Nathan Chen például márciusban hat ilyennel lett aranyérmes a világbajnokságon. Emiatt pedig attól tart a szervezet, hogy ugróversennyé válik a sportág, a művészeti és további technikai elemek pedig háttérbe szorulnak.  

A trend ráadásul már nemcsak a férfiakra jellemző, hanem a nőkre is, ugyanis a junior világbajnokságon a 13 éves orosz Alekszandra Truszova két négyfordulatos ugrást hajtott végre.

A műkorcsolyázás arról szól, hogy ki képes a legösszetettebb előadásra, nem arról, hogy ki a legjobb ugró

– mondta a hatszoros Európa-, kétszeres világbajnok, a phjongcshangi olimpián bronzérmes spanyol Javier Fernández.

A holland szövetség pedig szintén olyan szabályváltoztatást terjesztett elő, amely jelentősen befolyásolná a műkorcsolyaversenyeket. A felnőtt viadalon való részvétel korhatárát 17 évesre emelné, ami többek között azért érdekes, mert a női olimpiai bajnok orosz Alina Zagitova mindössze 15 éves.