Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Befejezi minden idők legjobb női alpesi sízője

2018.10.12. 10:31

Lindsey Vonn, minden idők legeredményesebb női alpesi sízője a szezon végén visszavonul, még akkor is, ha nem sikerül megdönteni Ingemar Stenmark 86 győzelmes világkupa rekordját.

„Ez az utolsó szezonom lesz. Mindenféleképpen visszavonulok. Ha megdönteném a rekordot, az csodálatos lenne. Ha nem sikerülne, akkor is szép sorozatom van, és még mindig én vagyok a legsikeresebb női síző, ez olyan, amire igazán büszke vagyok. Lássuk meg, mi történik jövőre” – mondta Vonn.

Vonn karrierje során 82 győzelmet szerzett a világkupákon, a gyorsasági számokban, lesiklásban és szuper-G-ben erős amerikai négy győzelemmel beállítaná, öttel túlszárnyalná a svéd Stenmarkot.

Lindsey Vonn a phjongcshangi olimpián
Lindsey Vonn a phjongcshangi olimpián

A phjoncshgangi téli olimpia előtt Vonn azt mondta, addig síel, míg meg nem dönti a rekordot, az sem számít, mennyi fájdalommal jár ez. De már akkor is hozzátette, hogy jó volna, ha egy szezon elég lenne a 87. győzelméhez.

A sikerei úgy érte el, hogy elég sokszor szenvedett súlyos sérüléseket. Először 2007-ben szakadt el a keresztszalagja, de 2014-ben is sérülés miatt hagyta ki az olimpiát. Idén is nagyon akarta az aranyat, de csak bronzot szerzett Dél-Koreában. Ezzel a legidősebb női érmes lett az alpesi síben. 

Volt olimpiai bajnok is, 2010-ben megnyerte a vancouveri lesiklást. A világbajnokságokon két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Úgy tervezi, visszavonulása után üzleti ügyekkel foglalkozik, és a nevét viselő alapítványt irányítja majd.

A gyorsasági szakág novemberben, a kanadai Lake Louise-ban kezdi meg a szezont. Vonn kedvelt síterepe ez, már itt eggyel közelebb kerülhet a rekordhoz.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas