Jenő
-2 °C
6 °C

Lindsey Vonn elborzasztó sérüléslistával búcsúzik a sízéstől

2018.10.25. 11:27

Lindsey Vonn két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul az alpesi sízéstől, de most a Sports Illustrateden arról is írt, hogy hány sérülése ellenére és milyen motivációk miatt tartott ki eddig.

A 34 éves síelő uralta a világkupákat, de nem volt sima a karrierje, meglehetősen sokszor volt sérült, több világversenyt is kénytelen volt kihagyni emiatt. Tizenkét éves kora óta versenyhelyzetben volt, mindig nagy volt rajta a nyomás. Karrierjer során mindig többet akart, a több győzelem, a több adrenalin a nagyobb sebesség megszerzése hajtotta. Ezek nélkül sosem tért vissza volna sérülései után, de azt azért tudta, nem lehet ezt a végtelenségig csinálni.

„Az apám is mondta, eljön majd az idő, amikor eleged lesz a sportból. Többször kérdezett a sérüléseim után, hogy eljött-e már az a pont, én mindig azonnal és nyomatékosan nemet mondtam. Még a két keresztszalag rekonstrukcióm, a belső oldalszalag-ficamom, a többszörös porcrekonstrukcióim, a négy sípcsonttörésem, a felkarom spirális törése (lemezzel és 18 csavarral benne), a bokatörésem, az ujjtöréseim és a számos agyrázkódásom után is. Sosem kérdőjeleztem meg, hogy síeljek."

000 10P5KE

A szezonban még arra törekszik, hogy megdöntse Ingemark Stenmark rekordját, a svéd 86 győzelmzet szerzett világkupákon, Vonn jelenleg 82-nél jár. A sízőnő azt sem adta fel, hogy férfiak ellen versenyezzen.

Azt írta új célokat kell keresnie, a családja lehet a legfontosabb, reményei szerint gyerekei lesznek, akiket majd ő tanít meg síelni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?