Lindsey Vonn elborzasztó sérüléslistával búcsúzik a sízéstől

2018.10.25. 11:27

Lindsey Vonn két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul az alpesi sízéstől, de most a Sports Illustrateden arról is írt, hogy hány sérülése ellenére és milyen motivációk miatt tartott ki eddig.

A 34 éves síelő uralta a világkupákat, de nem volt sima a karrierje, meglehetősen sokszor volt sérült, több világversenyt is kénytelen volt kihagyni emiatt. Tizenkét éves kora óta versenyhelyzetben volt, mindig nagy volt rajta a nyomás. Karrierjer során mindig többet akart, a több győzelem, a több adrenalin a nagyobb sebesség megszerzése hajtotta. Ezek nélkül sosem tért vissza volna sérülései után, de azt azért tudta, nem lehet ezt a végtelenségig csinálni.

„Az apám is mondta, eljön majd az idő, amikor eleged lesz a sportból. Többször kérdezett a sérüléseim után, hogy eljött-e már az a pont, én mindig azonnal és nyomatékosan nemet mondtam. Még a két keresztszalag rekonstrukcióm, a belső oldalszalag-ficamom, a többszörös porcrekonstrukcióim, a négy sípcsonttörésem, a felkarom spirális törése (lemezzel és 18 csavarral benne), a bokatörésem, az ujjtöréseim és a számos agyrázkódásom után is. Sosem kérdőjeleztem meg, hogy síeljek."

000 10P5KE

A szezonban még arra törekszik, hogy megdöntse Ingemark Stenmark rekordját, a svéd 86 győzelmzet szerzett világkupákon, Vonn jelenleg 82-nél jár. A sízőnő azt sem adta fel, hogy férfiak ellen versenyezzen.

Azt írta új célokat kell keresnie, a családja lehet a legfontosabb, reményei szerint gyerekei lesznek, akiket majd ő tanít meg síelni.