Nagyon durva, amit Liu Shaolin csinált

2018.11.04. 12:19

Liu Shaoang a reményfutamból döntőbe jutva ezüstérmet szerzett Calgaryban, a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa 500 méteres számában. Testvére, Liu Shaolin Sándor betegen hozott össze egy hatodik helyet. 

Liu Shaoang péntek gyengébb szereplése után reményfutamokra kényszerült 500 méteren. Ott magabiztosan versenyzett, két győzelemmel lépett a negyeddöntőben, ahol megint megmutatta erejét. A legrosszabb, ötödik pozícióból startolva másodikként jutott tovább.

Az elődöntőben is erős mezőny volt, Liu Shaolin mellett az olimpiai bajnok Vu Ta-csing is korcsolyázott. Liu Shaoang ezt is megoldotta, újra második lett miközben országos csúcsot 39,771 másodpercet ment.  A döntőben is maradt a sorrend, Vu Ta-csing nyert Liu Shaoang előtt.

Liu Shaolin a B döntőbe került, ahol közel egy másodperces előnnyel nyert, így hatodik lett. Nagy bravúr volt tőle, ahogy a váltóval való továbbjutás is az elődöntőből. „Izomgörcsökkel és lázzal vittem kórházba csütörtökön Sanyit, vírusos influenzája van, mindezek után nagyon durva, amit szombaton csinált” – nyilatkozta Bánhidi Ákos válogatott edző a szövetség honlapján.