Liu Shaoliné az 1000-es vk-arany, öccsét kizárták

2018.11.11. 08:52

Liu Shaolin Sándor nyerte az első 1000 méteres versenyt a rövidpályás gyorskorcsolyázók második, Salt Lake Cityben zajló világkupa-állomásának szombati napján. Liu Shaolin szombaton végig remekül versenyzett, hiszen a pénteki selejtező után a negyed- és elődöntőben is nyerni tudott, majd a döntőt is megnyerte.

Itt mellette volt öccse, Liu Shaoang is, akit a hajrában előzött meg az idősebb Liu testvér. Shaoang a végén, a befutónál szabálytalankodott aztán, így kizárták, ezzel múlt heti aranyérme után most a hatodik lett az 1000-es döntőben.

A távon Varnyú Alex kellemes meglepetést okozva kisdöntőbe került, ahol második lett, így összességében nyolcadikként zárt.

Egyéniben még a szintén olimpiai bajnok Burján Csaba, illetve Sziliczei-Német Rebeka szerepelt jól, mindketten 1500 méteren korcsolyázhattak a kisdöntőben, amelyben előbbi második lett, így kilencedikként zárt. Utóbbi a sikertelen pénteki selejtező után a reményfutamból küzdötte magát az elődöntőbe, majd onnan a B döntőbe. Ott végül egy ellenfelet megelőzve hatodikként ért célba, de 13. helyével így is pályafutása legjobb vk-eredményét érte el a juniorkorú versenyző. Jászapáti Petra 1000 méteren kizárása miatt a negyeddöntőben búcsúzott, írja az MTI.

A vegyes és a férfi váltó is bejutott a döntőbe, a női csapat viszont csak kisdöntőzik. A vegyescsapat a Bácskai Sára Luca, Jászapáti, Krueger Cole, Burján összeállításban először döntőzhet, a férfi váltó a múlt héten világcsúcsot szerző összeállításban, vagyis a Liu Shaolin, Liu Shaoang, Burján, Krueger négyessel, futamgyőztesként mehet a döntőbe. A kisdöntős női csapatot Bácskai, Jászapáti, Knoch Marta, Szliczei-Német alkotja majd.

Vasárnap a másik 1000-es és az 500 méteres versenyre kerül sor a váltódöntők mellett.