Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lezavarták a totál részeg curlingcsapatot a jégről

2018.11.19. 21:39

Elég nagy botrányt hozott az egyik rangos kanadai curlingtorna, a Red Deer Classic. Az egyik csapatot, amelynek tagja volt a 2014-es olimpiai bajnok Ryan Fry is lezavarták a szervezők a pályáról, mert a játékosok totál be voltak rúgva, írja a Curling.hu.

A magyar szövetség honlapja által meghivatkozott Cbc.ca azt írja, hivatalosan elfogadhatatlan viselkedés miatt zárták ki a Jamie Koe, Ryan Fry, Chris Schille, DJ Kidby négyest, de esetükben ez a megfogalmazás a totál részegséget jelentette.

Fry-ékra először az ellenfelek majd a nézők is panaszkodtak, ekkor a zsűri is kénytelen volt közbeavatkozni, és lezavarni utolsó meccséről az illuminált csapatot. 

A csarnok vezetője szerint a csapat seprűket tört, káromkodott, és senki nem akarta hallani vagy látni őket. Az öltözőben sem bírtak magukkal Fry-ék, széttúrták a többi csapat felszerelését, és a berendezésben is kárt okoztak.

A tornáról készült egyik livestreamben feltehetően egy versenybíró felidézte az esetet:  "Csak itt ültek, 30-40 sörösüveget ürítettek ki és töményet is ittak. Teljesen részegen mentek a pályára játszani. Rugdosták a köveket, dobálták a seprűket, kizárást kaptak. Más csapatok mondták: Mi nem akarunk itt játszani, ha őket így engedik. "

Fry később elnézést kért az ellenfelektől és a nézőktől, és azt is felajánlotta, hogy megfizetik az okozott károkat, elismerte, hogy tiszteletlen volt mindenkivel szemben. 

A csapatot nemcsak a tornáról zárták ki, de örökre kitiltották a jégcsarnokból is. A sorozat idei többi állomásán sem vehet részt a részeges négyes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?