Árpád
-2 °C
3 °C

A kínai sikeredző visszautasította hazáját a kedvünkért

2018.11.21. 14:17

Az idei téli olimpián aranyérmes magyar férfi gyorskorcsolyaváltó stábjában nem lesz változás, Csang Csing és Bánhidi Ákos irányít.

A kínai edzőnő a sikerek egyik fontos láncszeme volt az előző időszakban, nélküle nem lett volna sikeres sem a férfi, sem a női szakág. Négyéves szerződést kötött.

Aranypengék címmel könyv jelent meg a csapatról, és Csang Csing elárulta Radványi Benedeknek, hogy az országban marad.

„Sok lehetőségem volt, Kínából megkerestek, nagyon jó fizetéssel kecsegtettek, és azzal is érveltek, hogy a 2022-es pekingi olimpia miatt különösen szükségük lenne rám a nemzeti csapatnál. De nem fogadtam el az ajánlatot, mert nagyon megszerettem a magyar csapatot, és nem is tervezek máshol dogozni.

Míg eleinte magányos voltam, most már nagyon otthon érzem magam. Ha időnként ellátogatok Kínába, hamar előtör belőlem: hiányzik Budapest."

Az edzőnő azt is elmesélte, hogy volt egy nagyon súlyos sérülése, amikor a korcsolya szétvágta a combját, és az életéért küzdöttek. Juniorként ő volt a legjobb kínai, a pályafutását azonban a baleset miatt kellett ideje korán befejeznie.

Csang egyébként az 1994-es olimpián még részt vett sportolóként, 2012 óta dolgozik nálunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?