Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

A NOB reméli, többen már nem lépnek vissza az olimpiai pályázattól

2018.11.27. 12:33

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a szervezetnek nincs B terve arra az esetre, ha a két 2026-os téli olimpiai kandidáló, Stockholm illetve Milánó és Cortina d'Ampezzo visszalépne a rendezéstől.

A német sportvezető kedden Tokióban azt mondta: a két pályázó tradicionális téli sport helyszín, ahol a meglévő létesítmények - némi fejlesztés után - otthont tudnak adni a nyolc év múlva esedékes eseménynek.

"Nincs semmilyen B terv, mert bár mindkét pályázó előtt állnak kihívások, mindkettő kiváló opciót nyújt számunkra" - fogalmazott a japán hírügynökségnek a 64 éves NOB-elnök, amit az MTI fordított le.

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Szapporót - mely a 2026-os jelöltségtől visszalépett azért, hogy a 2030-as téli játékokra való pályázatra készüljön -, mint esetleges megmentőt emlegették azt követően, hogy csak két helyszín maradt versenyben.

"Szapporó polgármestere ezúttal is kijelentette: a régiót ért szeptemberi földrengés miatt nem szeretnének 2026-ban olimpiát rendezni" - nyilatkozta Bach.

A 2026-os pályázattól legutóbb - múlt hétfőn - a kanadai Calgary lépett vissza, miután a városi tanács a véleménynyilvánító népszavazást követően - melyen a résztvevők 56,4 százaléka a kandidálás ellen voksolt - visszavonta pályázatát. Korábban Sion és Graz is visszalépett, a törökországi Erzurumot pedig kizárta a NOB, amely júniusban, lausanne-i kongresszusán dönt majd a helyszínről.