Lindsey Vonn egy állomás erejéig még visszatér jövőre

2018.11.30. 22:22

Ugyan Lindsey Vonn októberben bejelentette, hogy akármi lesz, visszavonul az idei szezon végén, most mégis úgy döntött, visszatér egy állomás erejéig a következő idényben is – írja az MTI.

Az amerikai sportoló megerősítette, hogy ez az utolsó szezonja, de hozzátette, örökre bánná, ha még egyszer utoljára nem állhatna rajthoz egyik kedvenc versenyén, a kanadai Lake Louise-ban. 

A nő alpesi sí gyorsasági szakágában hagyományosan ez az első verseny, Vonn pedig tizennyolcszor nyert ott futamot, most azonban egy sérülés miatt nem lehet ott a sikerei miatt már Lake Lindsey-nek is átkeresztelt helyszínen.

A 34 éves síző 82 vk-futamot nyert meg pályafutása során, és csupán négy siker választja el az abszolút örökranglistát vezető svéd Ingemar Stenmarktól, de azt már korábban is hangsúlyozta, hogy akkor is visszavonul, ha ezt a rekordot nem sikerül megdöntenie.

Vonn a bejelentése után arról is beszélt, hogy hány sérülése ellenére és milyen motivációk miatt tartott ki eddig, erről szóló cikkünket itt olvashatják: