Lukács
1 °C
14 °C

Szétvágta a penge a magyar gyorskoris lábát

2018.12.07. 13:31

Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren bukott és egy korcsolyapenge úgy megsebesítette a lábát, hogy kórházba szállították, jelentette az MTI.

Sziliczei-Német Rebeka
Sziliczei-Német Rebeka
Fotó: moksz.hu

A magyar női váltó így nem tudott rajthoz állni a rövidpályás gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik, Almatiban zajló világkupa-állomásán.

A magyarok egyébként jól szerepeltek a kazahsztáni viadal pénteki selejtezőiben, ugyanis öten mindkét számukban továbbjutottak a futamukból, ketten pedig egy távon léptek a következő körbe.

Liu Shaoang 500 és 1000, Varnyú Alex 1000 és 1500, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba és Jászapáti Petra pedig 500 és 1500 méteren vette sikerrel az első akadályt. Emellett Bácskai Sára Luca és Krueger Cole 1500 méteren járt szerencsével.

A két rövidebb távon a továbbjutók a negyed-, míg a leghosszabbon az elődöntőbe kerültek, ahova a búcsúzók még reményfutamokból biztosíthatják helyüket.

Az egyéni sikerek mellett a legutóbbi vk-fordulóban győztes vegyes és férfi váltó is elődöntős.

Előbbi Bácskai, Jászapáti, Liu Shaolin, Varnyú összeállításban futammásodikként, utóbbi pedig olimpiai bajnokhoz méltó módon futamgyőztesként.

A világcsúcstartó férfi négyesben az ötkarikás aranyérmes Liu fivérek és Burján mellett ezúttal is Krueger kapott lehetőséget.

Szombaton az 1000 és 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 500 mellett újabb 1500 méteres versenyt rendeznek, továbbá a váltódöntők szerepelnek a programban.