László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A dobogóra csak segítséggel tud felmenni, de 13 évesen már amerikai bajnok műkorcsolyázó

GettyImages-1124923952
2019.01.26. 11:30

Történelmet írt magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjszaka az amerikai műkorcsolya-bajnokságon a tizenhárom éves Alysa Liu azzal, hogy a sportág történetének legfiatalabb bajnoka lett, elvéve a rekordot a későbbi olimpiai bajnok Tara Lipinskitől, aki 14 évesen lett bajnok 1997-ben.

Az amerikai bajnokságon a 20 éves címvédő Bradie Tennellt, illetve a 22 éves Mariah Bellt győzte le élete első felnőtt versenyén. Liu első amerikai műkorcsolyázóként két tripla axelt is hibátlanul csinált meg a hosszúprogram elején, ezeknek is köszönhetően 217,51 ponttal zárt, de a győzelméhez kellett az is, hogy két riválisa is essen egyszer-egyszer.

Alysa Liu bajnoki címet érő gyakorlata

A 140 centis Liunak nagyobb gondot okozott fellépni a dobogó legmagasabb fokára, a 60 centis emelvényre ugyanis csak a két másik dobogós segítségével tudott feljutni.

A 2005-ös születésű Liu életkorából adódóan értelemszerűen lemaradt a 2018-as téli olimpiáról, 2022-ben, Pekingben viszont 16 éves lesz, ami tökéletes kor a műkorcsolyázók szempontjából.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!