Míg mások bikiniben, addig Shiffrin sídzsekiben pózolt

GettyImages-1079388744
2019.01.31. 10:01

A női alpesi sít uraló Mikaela Shiffrin elvállalta egy férfimagazin kérését, hogy legyen a címlaplányuk, de nem vetkőzött le, sídzsekiben és olimpiai aranyával pózolt.

Shiffrin tavaly egy olimpiai aranyat és egy ezüstöt nyert Phjongcshangban, azután került fel a Maxim Hot 100-as listájára, aztán nyáron a magazin címlapjára, ahol általában bikiniben szoktak feszíteni az ott szereplő nők. A síelő viszont dzsekiben állt a fotósok elé, tudatos és célzatos döntés volt ez részéről.

„Nem én vagyok a legcsinosabb lány, de keményen dolgozom, hogy elérjem az álmaimat. Nőként versenyezve gyakran érzem, hogy nem ismerik el a teljesítményt, hanem sokkal inkább a kinézeted számít, miközben a férfiaknál nem a megjelenés áll a beszélgetések középpontjában. Jó érzés jól kinézni, de ez nem központi téma. Az egyik leggyorsabb vagyok, és büszke vagyok a sportteljesítményemre, és ez az, amit szeretném, ha elismernének az emberek. A Maxim's Hot 100 nagyszerűen viselkedett velem, mert nyilatkozatott tett amellett, hogy nem a nemem vagy a megjelenésem számít, csak a síteljesítményemre összpontosított" – írta Shiffrin.

Az amerikai síző a világkupában szinte verhetetlen, vezeti a ranglistát szuper-G-ben, óriás-műlesiklásban, műlesiklásban és természetesen összetettben is.