3 századon múlt az arany a sí-vb komplex számában

2019.02.08. 17:22

A svájci Wendy Holdener nyert az arei alpesisí-világbajnokság kombinációs versenyszámát, csak három századdal verte Petra Vlhovát.

A kombinációs verseny az alpesi sí két egymástól legtávolabb álló számát ötvözi, az első futamban lesiklást teljesítenek a sízők, a másodikban viszont a legjobb technikát igénylő szlalomban indulnak.

Délelőtt 35 fős mezőny kezdett, de már előre lehetett tudni, hogy sokan meg sem próbálják a szlalomot, csak edzésként mennek végig a lesiklópályán. Így tett például Lindsey Vonn is, aki a nyolcadik legjobb időt síelte. Érdekes, hogy századra ugyanannyit ment Vlhova is, aki inkább óriás-műlesiklásban és szlalomban jó.

A lesiklást Ramona Siebenhofer nyerte, egy századdal előzte meg Ilka Stuhecet, hattal Ragnhild Mowinckelt, de a jó szlalomosokkal szemben nem gyűjtöttek össze elég előnyt.

A második Vlhova, a győztes Holdener és a harmadik Mowinckel az arei alpesisí-vb kombinációs versenyszáma után
A második Vlhova, a győztes Holdener és a harmadik Mowinckel az arei alpesisí-vb kombinációs versenyszáma után

A top 10-ből Vlhova egy jó menettel az élre is került, de a nála három tizeddel jobb lesiklást teljesítő Holdener tartani tudta a szlovákot, három századot megőrzött előnyéből.

Az utána jövő négy síző közül senki nem okozott meglepetést, Mowinckel csúszott be a harmadik helyre, Siebenhofer a negyedik lett. A legnagyobb előrelépést a kanadai Roni Remme tette, a 28. helyről jött fel az ötödikre.

Eredmények:
női kombináció:
1. Wendy Holdener (Svájc) 2:02.13 perc (lesiklás: 1:13.13 p, műlesiklás: 49.00 mp)
2. Petra Vlhova (Szlovákia) 2:02.16 (1:13.43/48.73)
3. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) 2:02.58 (1:12.77/49.81)