Lindsey Vonn bronzérmet nyert élete utolsó versenyén

GettyImages-1097043672
2019.02.10. 13:49 Módosítva: 2019.02.10. 13:49

Remekül síelt, és végül a harmadik helyen végzett élete utolsó versenyén Lindsey Vonn az arei alpesisí-világbajnokság lesiklásában vasárnap. A számot a címvédő szlovén Ilka Stuhec nyerte.

Vonn kedden óriásit bukott szuper-G-ben, de megúszta komolyabb sérülés nélkül a balesetet, így ugyan a szerdai és a csütörtöki edzést kihagyta, pénteken a komplex szám lesiklásában már rajthoz állt, hogy felkészüljön a vasárnapi versenyre.

A felkészülés a jelek szerint elég jól sikerült, ugyanis a harmadikként rajthoz álló síző 1:02.23-as időt futott, amivel rögtön az élre ugrott, és jó darabig tartotta is az első helyet.

Az amerikait aztán a címvédő szlovén Ilka Stuhec taszította le a dobogó legfelső fokáról egy bámulatos futammal, később pedig a szuper-óriásműlesiklásban a harmadik helyen végző Corinne Suter is jobb időt ment nála, így a harmadik helyre csúszott vissza.

A hátralévő versenyzők közül aztán másnak már nem sikerült felülmúlnia Vonn idejét – bár az osztrák Stephanie Venier nagyon közel volt hozzá –, így minden idők legjobb női alpesi sízője éremmel vonulhat vissza. 

Lindsey Vonn múlt pénteken jelentette be, hogy mégis visszavonul a svédországi vb után, Instagram-posztjában azt írta, hogy a teste egyszerűen nem bírja tovább. Az amerikainak ugyan nem sikerült megdöntenie Stenmark rekordját, de többek között 82 világkupa-győzelme, hét vb-címe és három olimpiai érme miatt egyáltalán nem érzi úgy, hogy szomorkodnia kellene.

Eredmények, női lesiklás:

  1. Ilka Stuhec (Szlovénia) 1:01.74
  2. Corinne Suter (Svájc) 1:01.97
  3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 1:02.23