Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

14 év után újra magyar aranyérem a téli európai ifi olimpián

2019.02.11. 18:46

A rövidpályás gyorskorcsolyázó, Talabos Attila révén 14 év után született ismét magyar aranyérem a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválok (EYOF) történetében. Talabos 1500 méteren nyert a szarajevói sportesemény első versenynapján, adta hírül az MTI.

Bontovics Balázs ugyanebben a számban 4. lett, míg a nőknél 1500-on Somogyi Barbara 6., Dobrán Fanni pedig 15. helyen zárt. Somogyi egyébként a felnőtt női váltóval korábban Eb-bronzot szerzett.

A négyfős vegyesváltó hétfőn továbbjutott az előfutamból.

A curling vegyescsapatban szereplő Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén négyes is jól mutatkozott be, hiszen 9-3-ra nyertek Ausztria ellen.

Sífutásban a 7,5 kilométeres klasszikus stílusú versenyében nem sikerült a top 50 közelébe kerülnie a magyar indulóknak, Laczkó Evelin 76., Kocsik Nóra 78. lett, a férfiak 10 kilométeres számában pedig Balog Zoárd Ákos 87. helyen végzett.

Talabos érme volt a téli EYOF-ok történetében a 16. magyar érem, összesen pedig a nyolcadik magyar arany. A versenyek hétfőtől péntekig lesznek Szarajevóban, Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.