Tamás
-7 °C
8 °C

Az MTK tervei ellenére igazolt át a Fradiba a két olimpiai bajnok Liu

2019.02.13. 14:38

"A legjobbak a legjobb helyen. A Ferencváros meg tudja adni a további előrelépéshez szükséges feltételeket" - idézte az MTI Nyíri Zoltánt, a klub ügyvezető alelnökét.

Hozzátette, az egyesület 1951-ben alakította meg ezt a szakosztályt, amely 1957-ben szűnt meg.

A sportvezető elmondta, a sportolók és a szakmai stáb szerződése január 31-én lejárt az MTK-nál, a megegyezés pedig hamar megszületett a felek között. Kiemelte, az FTC-t csak úgy érdekelte az átigazolás, ha nemcsak az élsportolók, hanem az utánpótlás is átjön a zöld-fehérekhez, akikhez így hatvan gyerek is átigazolt.

"Motivációs problémákkal küzdöttem az olimpiai bajnoki cím megszerzése után, nehéz volt valami újat kitalálni, ez a klubváltás is ezt szolgálja" - jelentette ki a világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkező Liu Shaolin Sándor, aki elárulta, ők keresték meg az FTC-t.

"Ahogy az olimpiai aranyérem, úgy az FTC szakosztályának újjáalakulása is csak a kezdet" - fogalmazott a 20 éves Liu Shaoang, aki kézközépcsonttörése miatt nem indul a március 8. és 10. között esedékes szófiai világbajnokságon.

Az MTK eközben közleményt adott ki, a klub elnöke Deutsch Tamás.

58988
Fotó: Fradi.hu

"Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és edzőjük, Bánhidi Ákos örökre beírták a nevüket az MTK aranykönyvébe. A sportolóinkkal és mesterükkel kölcsönösen hosszútávú együttműködésben gondolkodtunk, eligazolásuk terveink ellenére történik. A Liu testvéreknek és edzőjüknek bármikor van visszaút a kék-fehér klubunkba."