Bukás után egy lécen szenvedte be magát a célba

2019.02.21. 11:36

A seefeldi északisí-világbajnokság első versenyszámának, a sífutóselejtezőnek a litván Paulius Januskevicius lett a hőse és fair play díjasa: egy lécen evickélt be a célba.

A szerdai sífutószám elég sok furcsa jelenetet hozott. A selejtezőben nagyjából bárki elindulhat, így elég sok síelés szempontjából egzotikusnak számító nemzet mutatkozhatott be. Így küzdött többek között 55 éves mexikói induló és madagaszkári sífutó is a pályával. Esetükben persze szó sem lehetett továbbjutásról, annak is örültek, hogy teljesítették a tíz kilométert.

A litván Januskevicius sem számíthatott rá reálisan, hogy a legjobb tíz között érkezik meg, de az utolsó pár száz méteren elég sok időt elveszített. Januskevicius az egyik kanyarban bukott, olyan szerencsétlenül, hogy még az egyik lécét is eltörte. Egy nagyobb csapat tagjaként valószínűleg azonnal kapott volna egy másik lécet, de így egyedül kellett megoldani a helyzetet.

A litván folytatta a versenyt, egy darabig még a törött lécét is kezében fogta, miközben az épen maradton lökdöste magát előre. Sikerült teljesítenie a távot, a győztes Thibaut de Marre-tól 8 perc 22 másodperccel kapott ki. Ugyanebben a futamban Kónya Ádám nagyot ment, ötödik helyen jutott be a 15 km-es döntőbe.