Riiber megtörte a német dominanciát az északisí-vb-n

2019.02.28. 17:59 Módosítva: 2019.02.28. 20:47

A már biztos világkupa-győztes Jarl Magnus Riiber nyerte a normálsáncos síugrásból és 10 kilométeres sífutásból álló egyéni versenyt északi összetettben az ausztriai Seefeldben zajló északisí-világbajnokság csütörtöki napján. A norvég sikerével megtörte a németek dominanciáját a vb-ken, ugyanis két éve mind a négy számot, idén pedig az ezt megelőző kettőt is Németország nyerte északi összetettben. 

A norvég versenyző már a síugrás után élen állt, majd sífutásban a táv harmadáig több mint 15 másodpercre növelte előnyét. Később ugyan beérte őt a Franz-Josef Rehrl-Bernhard Gruber-Vatabe Akito hármas, de a hajrá a norvégé volt, aki végül szoros csatában megnyerte a versenyt.

A mindössze 21 éves sportoló, aki első vb-címének örülhetett, a jelenlegi vk-szezon 18 egyéni versenyéből tízet nyert meg.

Eredmények (északi összetett, normálsáncos verseny, világbajnok):

  • 1. Jarl Magnus Riiber (Norvégia) 25:01.3 perc
  • 2. Bernhard Gruber (Ausztria) 25:02.7
  • 3. Vatabe Akito (Japán) 25:05.9

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek