Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

26 évesen visszavonul az Eb-bronzérmes korcsolyázó, a gyerek fontosabb

2019.05.16. 14:05

Knoch Marta, a magyar válogatott lengyel születésű, kétszeres Eb-bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázója csütörtökön bejelentette visszavonulását

Döntöttem. A család a legfontosabb. Ott akarok lenni a fiam mellett mindig, amikor szüksége van rám

–  mondta a magyar szövetség (MOKSZ) honlapjának a 26 éves sportoló.

"Anyaként nagy törést jelentett, amikor otthon kellett hagynom. Beteg volt, de nekem edzésre kellett mennem, ahol persze nem teljesítettem százszázalékosan, hiszen az eszem és a szívem nem a jégen volt, hanem otthon"

 –  magyarázta döntését

A lengyel születésű, korábbi nevén Marta Wójczikként ismert gyorskorcsolyázó a magyar váltóval olimpiai bajnoki címet nyerő Knoch Viktor felesége. A házaspárnak 2016-ban kisfia született, Knoch Marta pedig többéves kihagyást követően tavaly tért vissza – immár magyar színekben – a jégre, majd a magyar válogatott színeiben a váltó tagjaként  idén januárban bronzérmet szerzett a dordrechti Európa-bajnokságon. Ezzel megismételte pályafutása legnagyobb sikerét, a 2013-as malmői Eb-n a lengyel váltó tagjaként nyert bronzérmét.

Knoch Marta döntése alig pár hónappal követte férje bejelentését. Knoch Viktor, aki a 2018-as, phjongcshangi téli olimpián aranyérmet nyert a férfi váltóval, egy év kihagyás után márciusban jelentette be, hogy befejezi pályafutását.