Megindult a fegyelmi eljárás a f*ckin chinázó olimpiai bajnok ellen

2019.12.10. 19:41 Módosítva: 2019.12.10. 19:41

Bánhidi Ákos csapatvezető indítványára a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) fegyelmi eljárást indított az olimpiai bajnok Burján Csaba ellen, aki múlt héten egy Kínát sértő Instagram-poszt miatt keveredett botrányba – írja az MTI.

Az már korábban kiderült, hogy Burján nem ússza meg fegyelmi nélkül a dolgot, a szervezet azonban most hivatalosan is bejelentette a folyamat megindulását. Mint írták, a MOKSZ elfogadhatatlannak tartja a válogatott színében sportoló versenyző sportszerűtlen és sértő megnyilvánulását.

A szövetség a válogatott kínai vezetőedzőjétől, Csang Csing Linától, a megsértett kínai emberektől, a téli sportok szövetségeit tömörítő Winter Sport Administration China elnevezésű szervezettől, valamint a Kínai Korcsolyázó Szövetségtől bocsánatot kért az ügy miatt.

Noha nem Kínát, és nem a kínaiakat akartam bántani, elismerem, hogy sértő módon ábrázoltam egy helyzetet – olimpiai bajnokként még inkább felelősséggel tartozom a szavaimért és a cselekedeteimért. 

– fogalmazott a szövetség honlapján az újfent bocsánatot kérő Burján. A korcsolyázó korábban a Nemzeti Sportnak azt mondta, csak a repülőtéren kialakult feszült helyzetet akarta megmutatni a poszttal, de elismerte, hogy ez nem sikerült túl jól.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében az olimpiai bajnok magyar versenyző a poszt miatt nem lépett jégre a péntektől vasárnapig tartó vk-versenyen, hanem hazautazott.