Elveszítette a botját, de így is megnyerte a drámai futamot az olasz sízőnő

2019.12.14. 12:45

A olasz Sofia Goggia nyerte a svájci St. Moritzban az alpesisí-világkupa szuper-óriásműlesiklását. Goggia menet közben elvesztette botját, és így éppenhogy, egyetlen századmásodperccel csúszott be az első helyre.

Az idei világkupasorozatban St. Moritzban a második szuper-G-futamot rendezték, a nagy esélyesek közé a címvédő Mikaela Shiffrint és a korábbi kétszeres győztes Tina Weirathert sorolták, a hazaiak pedig Lara Gut-Behramiban bíztak nagyon.

Az ötödikként rajtoló Gut-Behrami egész jó menetet tudott le, az élre ugrott, négy tizedes előnye volt. Őt Federica Brignone tolta le a dobogóról, az olasz a pálya felső részét síelte meg nagyon jó tempóban, és az ott szerzett előnyét megőrizte a célig, hét tizedet adott a svájcinak.

A minden számban kimagasló Shiffrin 13.-ként rajtolt, jól kezdett, de a második szektorban elvesztette előnyét, a harmadik részen újra előnyben volt Bringonéhez képest, de a végén nem volt meg a sebessége, 12 századdal került Brignone mögé.

Goggia, a lesiklás olimpiai bajnoka kiegyensúlyozott menetet hozott. Az első két mérőponton még két tized hátrányban volt, a harmadikra viszont már hatszázados előnyt épített fel, jó tempóban volt, de az egyik kapunál elveszítette egyik síbotját. Így valamivel nehezebb volt tartani a pozícióját, de ez végül nem zavart be különösebben, egyetlen századdal becsúszott Brignone elé.