Piroska
-11 °C
-2 °C

Nem oldott le a bukásnál a síugró léce, durván megcsavarta a térdét

2019.12.15. 22:15

Először nyert ebben a szezonban a tavalyi síugrószezont uraló Kobajasi Rjoju, a japán a klingenthali világkupán győzött, ahol a junior világbajnok Thomas Aaseng Markeng nagyot bukott leérkezése után. 

Thomas Aasen Markeng bukása után a klingenthali síugró-világkupán
Thomas Aasen Markeng bukása után a klingenthali síugró-világkupán

A 19 éves Aasen Markeng az első sorozatban egész jól ugrott, 131 méterre szállt. A leérkezése azonban rosszul sikerült. Nem tudta megfogni az ugrást, lábai összecsuklottak alatta. Az egyik léce lecsatolt, de a másik valamiért fent maradt, és rendesen megcsavarhatta a térdét. A norvég ugrót hosszan ápolták, majd hordágyon vitték le a pályáról. Már egy mentőautó várta, de pár gyorsteszt után végül nem vitték be a kórházba.

Aasen Markeng első kísérlete még a rontott leérkezéssel is elég jó volt ahhoz, hogy a második sorozatba kerüljön. Felmerült, hogy talán nem is olyan súlyos a sérülése, és még egyet ugorhat, de végül visszaléptették a norvégot, az alaposabb vizsgálatok után tudnak majd többet állapotáról.

A klingenthali verseny Kobajai Rjoju visszatérése is volt. A japán tavaly 13 futamgyőzelemmel zárta a szezont, és megnyerte a Négysáncverseny összes állomását is. Idén még nem nyert versenyt, legjobbja egy harmadik helyezés volt. 

A japán Klingenthalban már újra dominált, az első sorozat után az élre állt, majd a másodikban is elég összeszedetten ugrott ahhoz, megvédje az első helyet. A győzelmével az összetett világkupában is átvette a vezetést.

 Eredmények:
1. Kobajasi Rjoju (japán) 277 pont (136,5 méter/134 méter)
2. Stefan Kraft (osztrák) 274 (134/134,5)
3. Marius Lindvik (norvég) 269,5 (131/134,5)
A vk állása: 1. Kobajasi 290 pont, 2. Kraft 276, 3. Kobajasi 273