Albin
0 °C
10 °C

Vörös Virágé a magyar síugrás első női világkupapontja

2020.01.25. 18:10 Módosítva: 2020.01.25. 22:57

A női világkupa-sorozat történetének első magyar világkupapontját gyűjtötte be Vörös Virág a romániai Barcarozsnyón, közölte a remek hírt a Magyar Sí Szövetség, hozzátéve, hogy a kőszegi síugró előtt ez a bravúr utoljára Fischer Lászlónak sikerült 1984-ben a Lake Placid-i világkupán.

Vörös reménykedett a pontszerzésben a világkupa-sorozat barcarozsnyói (rasnovi) állomásán, már a pénteki kvalifikáción is jól ugrott, és a 33. helyen jutott be a szombati főversenybe, amivel a klingenthali és a zaói világkupa után harmadszor végzett a legjobb 40-ben.

A pontszerzéshez viszont további javulás kellett, hiszen csak az első 30 helyezett kap vk-pontokat. Vörös az első szombati sorozatban 85,5 méteres ugrásával a 26. lett, majd a második sorozatban ugrott 82,5 méteres eredményével végül a még épp pontszerző 30. helyet szerezte meg.

Megvan életem és a történelem első női magyar síugró világkupapontja, és ez szenzációs dolog! Sikerült tegnap a legjobb 40-be kvalifikálnom, ma pedig a 30-ba kerültem, ráadásul az első sorozat után a 26. helyen álltam. Végül is ugyan a 30. helyen végeztem, de rendkívül boldog vagyok, mivel két jó ugrást tudtam bemutatni. Holnap új nap, és esély a javításra... Nagyszerű érzés sporttörténelmet írni

 – nyilatkozta Vörös Virág.

Síugrónk már nyáron is megmutatta, hogy szlovén edzőjével, Vasja Bajc-csal átgondolt és jól felépített felkészülése eredményre vezet. Kiváló formában vágott neki nyáron a világkupával egyenértékű Grand Prix-sorozatnak, és sikerült abban a sorozatban is pontot szereznie, miután 23. lett a csehországi Frenštátban. 

Vörös Virág vasárnap, a hétvégi síugró-világkupa második napján ismét bizonyíthat.