Csongor
0 °C
9 °C

Bombaerős kerettel megy a vb-címért az olimpiai bajnok gyorskoricsapat

2020.02.11. 17:18

Kijelölte hétfős keretét a magyar szövetség a márciusi, szöuli rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságra:

  • a teljes csapattal utazó férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex kaptak helyet,
  • a nőknél Jászapáti Petra és az ausztrál születésű Lockett Deanna képviselik majd a csapatot.

A nőknél nem sikerült megszerezni a világkupán az indulási jogot a váltónak, ezért csak ketten utaznak, a férfiaknál viszont a maximális létszámú keret mehet a március 13-15. közötti világbajnokságra.

A vb-indulók a felkészülés jegyében hazautaztak a múlt hétvégi, drezdai vk-forduló után, azaz kihagyják a sorozat utolsó, most hétvégén sorra kerülő dordrechti versenyét. Az egyetlen kivételt a fiatalabbik Krueger fivér, John-Henry jelenti, mivel ő versenyhiánnyal küzd. A két éve Phjongcshangban még amerikai színekben ezüstérmes gyorskorcsolyázónak a szeptemberi országos bajnokságon a szárkapocscsontjából letört egy darab, majd januárban a debreceni Európa-bajnokságon tért vissza. Emiatt magyar színekben csak Drezdában mutatkozhatott be a vk-sorozatban, melyen a vegyesváltóval aranyérmet nyert, majd 1500 méteren harmadikként zárt, írja az MTI.

A hollandiai vk-záráson Krueger John-Henry mellett a legjobbak közül még Oláh Bence, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka indul, míg a vb-résztvevők hiánya miatt a juniorok közül lehetőséget kap Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és a tavaly a felnőtt váltóval Eb-bronzérmes Somogyi Barbara.