Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Elmaradhat a dél-koreai gyorskorcsolya-vb a koronavírus miatt

2020.02.26. 09:41

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) bejelentette, a koronavírus terjedése miatt biztosan nem Szöulban rendezik meg március 13. és 15. között a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot, írja az MTI.

A szervezet honlapja azt írja: a járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ott nem lehet megrendezni a vb-t.

„Figyelemmel követjük a koronavírus terjedésével kapcsolatos fejleményeket, különösen a Szöul környékén történteket. A koreai szövetség arról tájékoztatott bennünket, hogy bezárják a vb helyszínének kijelölt jégcentrumot, ahol minden eseményt törölnek" – írja az ISU weblapja.

A szervezetnél hozzáteszik, a világbajnokságig hátralévő idő rövidsége miatt nem biztosak abban, hogy a viadalt más városban meg tudják tartani, így az idei vb sorsa bizonytalan.

„Köszönjük a koreaiaknak az eddigi előkészületeket és azt, hogy a döntésig vezető kritikus időszakban együttműködtek velünk. A vírus világméretű terjedése, illetve a logisztikai problémák miatt a halasztás és/vagy az áthelyezés nehéz feladat, de mindkét lehetőséget fontolóra vesszük. A végleges döntés előtt egyeztetünk a koreaiakkal és az ISU többi tagjával is” - áll a közleményben.

Néhány héttel korábban, február 4. és 9. között ugyanebben a csarnokban még megrendezték a műkorcsolyázók Négy kontinens bajnokságát, ahol a japán Hanju Juzura világcsúcsot döntött a rövidprogramban.

A koronavírus-járvány miatt korábban a dél-koreai labdarúgó-bajnokság rajtját is elhalasztották.

A magyar válogatott bombaerős, több érem szerzésére is esélyes csapattal ment volna a szöuli világbajnokságra:

  • a férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex kaptak helyet a keretben,
  • a nőknél pedig Jászapáti Petra és az ausztrál születésű Lockett Deanna képviselnék a magyar a csapatot.
15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3799 Ft
3230 Ft