Kokainnal bukott le a botrányairól ismert norvég sífutó

2020.08.16. 18:25

Kokaint találtak a rendőrök Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutó otthonában, írja az MTI. Northug csütörtökön hazafelé tartott a Trysilben lévő nyári síiskolából, amikor az Oslo és Trondheim közötti autópályán igazoltatták, mert autójával jelentősen túllépte a megengedett sebességet. A rendőrség azt gyanította, hogy a sofőr kábítószer hatása alatt állt, ezért vérmintákat vettek tőle, később pedig házkutatást tartottak az otthonában, ahol megtalálták a drogot. 

Nagy hibát követtem el. Kétségbe vagyok esve, és tartok tőle, mit hoz a jövő. Hihetetlenül sajnálom mindazokat, akiknek ismét csalódást okoztam. Tudom, hogy ebből büntetőügy lesz, de vállalom a felelősséget azért, amit tettem

- írta közösségi oldalán a sportoló, beismerve a történteket.

A 13-szoros világbajnok norvég sífutó a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte az 50 kilométeres klasszikus számot, és csapat sprintben is győzött. Ugyanazon az olimpián a 4x10 kilométeres váltóban ezüst-, az egyéni sprintben bronzérmes lett. Emellett 38 világkupafutamon is nyerni tudott, 2018-ban vonult vissza. 

Northug eredményei miatt lett népszerű, de közvetlensége és laza életvitele miatt is állandó szereplőjévé vált a norvég bulvárlapoknak. A szocsi olimpián pókerezése miatt támadták, ugyanabban az évben börtönbüntetést is kapott: ittasan karambolozott, rommá törte autóját, majd otthagyta sérült barátját. Mikor elkapták a rendőrök, tagadta, hogy ő vezette volna a kocsit. Érzelmeit sem félt kimutatni, két világbajnoki győzelménél is zokogott a célban.