A Liu testvérek már most a pekingi olimpiával kelnek és fekszenek

2020.12.25. 09:34
A rövidpályás-gyorskorcsolyázásban olimpiai bajnok testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang már most teljes mértékben a 2022-es, pekingi téli olimpiára koncentrál.

„Azzal kelünk és fekszünk. Mivel félig kínaiak vagyunk, ezért szeretnénk ott is nagyon jól szerepelni” – jelentette ki az M1 aktuális csatornának a 25 éves Liu Shaolin.

Huszonkét esztendős öccse úgy fogalmazott, konkrétumot nem jelentenek ki az elvárásokkal kapcsolatban, de jó lenne ugyanazt a sikert megismételni a kínai fővárosban, amit a váltó phjongcshangi diadalával elértek, vagy akár egyéni számokban is nyerni, azaz duplázni, akár triplázni.

A 2020-as évvel kapcsolatban Liu Shaolin nagyon sajnálja, hogy törölték a márciusi világbajnokságot, mert szerinte jó formában voltak. Hozzátette, reményei szerint a 2021-es már nem marad el.

Addig nyugodtan tudunk dolgozni, amíg az olimpiát nem mozgatják, mert mi arra készülünk

– mondta a világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin.

Miután a vk-sorozatnak mind a hat állomását törölték már, a rövidpályás-gyorskorcsolyázók programjában két nemzetközi viadal maradt: január 22. és 24. között a lengyelországi Gdanskban sorra kerülő Európa-bajnokság, valamint március 5. és 7. között a hollandiai Dordrechtben a világbajnokság.

(MTI)