Szávay kiütötte ellenfelét

2008.05.07. 21:34
Nagyon simán jutott Szávay Ágnes az 1,34 millió dolláros berlini női tenisztorna negyeddöntőjébe, mivel két perc híján egy óra alatt kiütötte a világranglista 40. helyén álló kínai Jen Cet. Szávay következő ellenfele a francia Bartoli lesz.

Mindössze két játékot engedélyezett ellenfelének Szávay. Az elsőt a első szettben, saját adogatását rontva, a másodikat a másodikban 5:0 után, ekkor nyerte meg Jen Ce a meccs során először saját adogatását. A végeredmény: Szávay-Jen Ce (kínai) 6:1, 6:1.

"Nagyon jól ment a játék, remek volt a ritmusa és a szervám is kitűnő volt, egyetlen egy kettőshibát sem ütöttem. Nagyon várom a holnapi összecsapást, Bartoli agresszív játékos, akinek ha megy a tenisz, akkor bárkit le tud győzni" - nyilatkozta az MTI-nek Szávay.

A negyeddöntőért nagyon nehéz ellenféllel kell megküzdenie a magyar lánynak. Marion Bartoli jelenleg a 11. a világranglistán, tavaly októberben már a 9. helyen is állt. Bartoli karrierje során három tornagyőzelemmel büszkélkedhet, legutóbb két éve Tokióban nyert.

Idei legjobb eredményét ugyanott érte el, ahol Szávay is. Mindketten Párizsban meneteltek, Szávay döntőt játszott, Bartoli a későbbi győztes Csakvetadzétól kapott ki az elődöntőben. Bartoli idei mérlege 7 győzelem és 9 vereség. A francia 8. kiemeltként nem játszott az első fordulóban, majd két sima játékban verte a cseh Safarovát. A két lány még nem játszott egymás ellen.