Szávay Ágnes nyolc között van Berlinben

2008.05.08. 17:08
Bravúrosan nyert Szávay Ágnes az 1,34 millió dolláros berlini tenisztorna nyolcaddöntőjében a 8. helyre rangsorolt Marion Bartoli ellen. Az első játszmát a sírból hozta vissza a magyar, a másodikban megint hátrányból, 2:4-ről állt fel. Szávay ellenfele a negyeddöntőben az Ana Ivanovics-Sybille Bammer párharc győztese lesz.

Pocsékul kezdődött a mérkőzés, Bartoli kétszer is elvette Szávay adogatását, 5:2-re elhúzott, egy újabb breakkel már övé lett volna az első szett. Innentől kezdve viszont parádés játékot produkált a magyar lány. Kétszer breakelt, egymás után 5 játékot nyert, 62 perc alatt a sírból hozta vissza a szettet, 7:5-re nyerte meg végül.

A másodikban ott folytatta Szávay, ahol az elsőben abbahagyta, újabb két játékot nyert meg, ezután viszont megtorpant. Pedig úgy tűnt, a francia három elvesztett adogatása miatt összeroppan. Nem ez történt, Bartoli egymás után négy játékot nyert, Szávay ebben az időszakban kétszer is kettős hibát vétett.

Ám összekapta magát újra, 4:4-re egyenlített. A 9. gémért óriási csata folyt, majdnem tíz perc után hozta Bartoli. 6:5-nél Szávay a meccsért adogatott, első labdáját meg is nyerte, 2 óra 4 perc alatt lépett túl az előkelőbb helyen álló Bartoli ellen. A vége tehát 7:5, 7:5 lett. Ha érvényesül a papírforma, a négy közé jutásért jöhet a címvédő Ivanovics, akinek addig Bammert kell megvernie.

Ami a további eredményeket illeti, a mai napon kiesett a világelső belga Henin és az orosz Kuznyecova. Előbbit az orosz Szafina, utóbbit az ukrán Bondarenko rakta ki a mezőnyből.