Orosz lány vert orosz lányt Berlinben

2008.05.12. 10:43
Idén harmadszor, a WTA-tornák történetében tizennegyedszer fordult elő, hogy két orosz vívhatta egy női torna döntőjét. Pályafutása legnagyobb győzelmét aratta Dinara Szafina az 1,34 millió dolláros berlini versenyen. Az őrült szombat után Djokovics nyerte a 2,27 millió eurós római férfitornát.

Gyementyjeva idén már nyert tornát, mégpedig Dubajban. 2000-ben az olimpiai bajnoki döntőt játszhatta, 2004-ben finalista volt a Roland Garroson és a US Openen is. De pályafutása 10. győzelmét nem sikerült megszereznie, hiába vezetett és nyerte meg az első szettett, Szafina fordított, és a második, illetve a harmadik játszmában is magabiztos volt.

Szafina fantasztikus hetet zárt. Három, a világranglistán a legjobb tízbe tartozó játékost is le tudott győzni, köztük a világelső Henint és az 5. Serena Williamst. Karrierje 6. győzelmét aratta, idén Gold Coaston nyert legutóbb.

Hátrányból fordítva nyerte a római finálét Novak Djokovics. Stanislas Wawrinka így is minden dicséretet megérdemel, hiszen pályafutása során a hatodik döntőjét játszhatta, de Doha után, ahol Andy Murray győzte le, ismét nem sikerült esélyesebb ellenfele ellen sikerre vergődnie. Indian Wells után ismét kikapott a szerb játékostól. Djokovics karrierje 10. győzelmét aratta, idén az Australian Open és a már említett Indian Wells után harmadszor is nyerni tudott.

Tavaly Miami és Montreal és az idei Indian Wells után a negyedik Masters Series-győzelmét aratta a szerb, aki minden idők második legfiatalabb MS-diadalmasa. Nadal előzi meg őt ebben a rangsorban, és az amerikai Michael Chang követi.

Eredmények

Qatar Telecom German Open, Berlin, Tier I (1,34 millió dollár), döntő: Szafina (13., orosz)-Gyementyjeva (7., orosz) 3:6, 6:2, 6:2.
Internazionali BNL d'Itali, Róma (2,27 millió euró), döntő: Djokovics (3.szerb)-Wawrinka (svájci) 4:6, 6:3, 6:3.