Szávay másolva nyert

2008.05.13. 10:19
A világranglistán egy hellyel visszacsúszó Szávay Ágnes pontosan úgy nyert Rómában a kínai Jen Ce ellen, mint a múlt héten Berlinben. A legjobban jegyzett magyar teniszező a fogadóesélyeknél nagyon figyelt, egyszer sem hagyta veszni játékát, pedig kilencszer is volt próbálkozott riválisa.

A tizedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két sima játszmában nyert a kínai Jen Ce (Yan Zi) ellen, és ezzel bejutott a második fordulóba, azaz a 32 közé az 1,34 millió dollár összdíjazású római salakpályás női tenisztornán. A meccs 1 óra 11 percig tartott.

A világranglistán 15. magyar és a rangsorban 41. ázsiai korábban eddig egyszer találkozott egymással WTA-viadalon: a múlt heti, berlini torna második körében szintén Szávay nyert és csakúgy, mint most, akkor is 6:1, 6:1-re.

Szávay tökéletesen adogatott, hiszen kilencven százalékban ütötte be az első szervákat. A fogadóesélyek hárításánál is nagyon koncentrált, mert ugyan kilencszer eljutott eddig a riválisa, egyiket sem tudta értékesíteni.

A 19 éves magyar teniszező következő ellenfele a szabadkártyával induló olasz Sara Errani lesz, majd a nyolcaddöntőben az ötödik helyen kiemelt amerikai Serena Williams várhat rá.

Errani ellen - szerdán - még egy centerpályás meccs is jöhet. Serena Williamsszel még egyszer sem játszott, de ellene jól lemérhetné képességeit.

Szávay párospartnere, a Berlinben győztes orosz Dinara Szafina hátfájdalmakra hivatkozva visszalépett, így csak az egyesre kell koncentrálnia.