Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szávay Ágnest lenullázták Rómában

2008.05.14. 14:42
Az olasz Errani esélyt sem hagyott Szávay Ágnesnek a római tenisztorna második fordulójában, az elsõ szettben gémet sem nyert a magyar alig több mint fél óra alatt. A másodikban már voltak biztató megoldásai, de 6:3-ra elveszítette a játszmát, így búcsúzott.

Az 1,34 millió dollár összdíjazású római tenisztorna második fordulójában a tizenegyedik kiemelt Szávay Ágnes a szabadkártyával induló olasz Sara Erranival találkozott. A huszonegy éves Errani a 60. a pillanatnyi rangsorban - majdnem ez a legjobb helyezése -, eddig egy Grand Slam tornán jutott el a második fordulóig.

Ebbõl adódóan sima gyõzelemben is lehetett reménykedni - különösen, hogy az elsõ fordulóban két játékot veszítve nyert Szávay -, de ennek az esélye rögtön az elsõ szettben tovaszállt.

A magyar éljátékos rögtön 3:0-s hátrányba került. Jóllehet volt esélye, hogy több pontot gyûjtsön, amikor riválisa adogatott, de nem tudta kihasználni. Az elsõ gémet 3:0 után megszerezhette volna, de képtelen volt befejezni, ellenfele pedig harmadik bréklabdájánál nagyon figyelt. A sikertelenség kissé meg is törte Szávayt, pillanatok alatt elment nullára az elsõ szett. Harminchárom perc alatt ritkán szokott veszíteni.

A folytatásban úgy tûnt, sikerül rendezni gondolatait, mert ugyan az olasz gyorsan megnyerte az elsõ gémet, de Szávay egyenlített, bár ekkor sem volt meggyõzõ a játéka. Igazán ez a következõ adogatásánál derült ki, mert 30:15-re vezetett, ám onnan zsinórban három pontot ért el az olasz, aki elõtte hozta szerváit, így máris 3:1-re vezetett.

Szávay megpróbált felzárkózni, kiélezett labdameneteket játszott, de ellenfele szerezte meg a negyedik gémet, majd amikor a magyar adogatott, övé lett az ötödik is. Három olasz pont - az egyik kettõs hibából jött össze - után kettõ a neve mellé került, de a fogadóesélyét megint értékesítette Errani, egyúttal a meccsért adogathatott.

Ekkor Szávay feléledt, jól fogadott, majd 5:3-ra szépítette az eredményt. Amikor Errani másodszor adogatott, akkor már jobban összpontosított, és mindjárt az elsõ meccslabdáját bevágta.

Ha nyert volna a magyar játékos, akkor valószínûleg Serena Willamsszel találkozott volna.