Borg és McEnroe Budapestre jön gálázni

2008.05.22. 16:46
A világ egykori legjobb teniszezői Budapesten is megmutatják, mennyire pontosan képesek még most is ütni, illetve mennyire lassultak le visszavonulásuk után. A tévékommentátor John McEnroe megmérkőzik a svéd Björn Borggal, de már nem a régi fakeretes ütőkkel.

Októberben Budapest is bekapcsolódik abba a tenisztorna-sorozatba, amelyen az egykori világklasszisok ismét összemérik erejüket.

Az ötlet tizenöt éves, idénre már tizenhárom állomása lesz - európai fővárosok mellett Brazília érdekelt -, és akárkik nem indulhatnak rajta, pontosan szabályozzák a résztvevőket. Ehhez legalább egy Grand Slam-tornát kellett nyerni hozzá, vagy Davis Kupát, vagy a világranglista élére kerülni.

A kritériumoknak megfelel John McEnroe, Björn Borg, Pat Cash, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Sergi Bruguera, Thomas Muster és Goran Ivanisevic is, ők valószínűleg mindannyian itt lesznek a Papp László Sportarénában.

Az amerikai és a svéd bálvány - McEnroe és Borg - korszakot jelentett a teniszben a hetvenes években, sokak szerint ők adták a sportág új arculatát, indították el a jelenlegi népszerűsége felé. (Borg megpróbálkozott a visszatéréssel a 90-es évek elején, kevés sikerrel.)

Ők már a csoportmeccsek második fordulójában összecsapnak a jelenlegi tervek szerint. Rajtuk kívül Ivanisevic és Cash lesz a négyesben, a másikban meg a többi világklasszis. A csoportok első helyezettjei játsszák a finálét, a másodikak a harmadik helyért mérkőznek. Ivanisevicet edzette a verseny szervezője, Taróczy Balázs, aki elárulta, a világban már olyan nézettséggel rendelkezik a sorozat, mint egy ATP-torna.

Budapestről több mint ötven csatorna közvetít, élőben hatezren tekinthetik meg a meccseket.